Suivez-nous sur Facebook
 

Log in
Products
Latest news
Banners
Polyphonic
Sinds altijd heeft onze firma zich gespecialiseerd in de professionele geluidsversterking en verlichting voor theaters, discotheken, DJ's, musea, scholen, enz.
Overal waar goed gehoord en gezien zijn belangrijk is !
Vanaf het begin van onze import activiteit hebben wij steeds gestreefd naar professionele producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Al onze producten zijn in Europa vervaardigd en komen meestal uit Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland…
Sommige producten zijn speciaal voor ons gemaakt en bestaan bij ons onder het kenmerk Ploystuff.
Als het nodig is, maken wij zelf onze producten, zoals b.v. de POLYBAR, een product dat niet op de markt beschikbaar was en die een ideale oplossing is voor bekabeling van projectoren.
Sinds jaren maken wij ook flight-cases, zowel standaard als op maat, die beantwoorden aan alle eisen van onze klanten; snelle levering en aangepast aan alle problemen.
Historie
Op het einde van de jaren 80, Etienne Flemal en Pierre Cuvelier, twee toenmalige studenten, beginnen zich te interesseren aan geluidsversterking en verlichting.
Veel fuiven en aangelegenheden werden door Polyphonic Sound geanimeerd.
Na enkelen jaren ging Pierre Cuvelier zijn studies voortzetten en is nu een welgekende voeding en dieet deskundige. Etienne Flemal zet zijn baan door in wat vroeger een hobby was.
In 1987 word de BVBA POLYPHONIC opgericht. Een eerste lokaal is gehuurd in de rue du Spinois in Montignies-sur-Sambre. In het begin is verhuur van geluid en verlichting materiaal de hoofd activiteit. Maar zeer vlug worden ook artikels verkocht.
Het bouwen van flight-cases start in 1990. Zeer vlug worden de lokalen te klein en worden de oorspronkelijke 80 m_ naar 200 m_. Import begint dan met het merk FAL dat door Polyphonic exclusief in België word verdeeld. Daarna komt het merk VMB, vlug gevolgd door meerdere andere merken zoals Litestructures, Fenton, Daslight, Volt,…
In 1992 is Polyphonic aanwezig voor de eerste keer op de ACF. Sinds dien zijn wij steeds aanwezig op dit internationale biënnale gelegenheid.
Ook dit jaar kopen wij een nieuw gebouw van 500 m_ rue de la Paix, niet ver van de oorspronkelijke lokalen. In deze nieuwe inplanting groeien wij steeds tot het jaar 2000.
In 1999 beginnen wij met onze eigen gamma aluminium structuren POLYTRUSS.
Dankzij een onberispelijke kwaliteit, een zeer belangrijke beschikbare stock, zeer korte fabricatie termijnen heeft Polytruss de laatste jaren een zeer belangrijke plaats ingenomen op de Belgische en Franse markt.
In 2000 stappen wij weer naar nieuwe lokalen; meer dan 2.000 m_ geven ons de mogelijkheid onze constante expansie te beheren.
Een numerieke zaag station word in 2001 aangeschaft voor het maken van de Polycase flight-cases.
De verhuur activiteit word stopgezet.
In 2004 installeren wij een stel toestellen voor het plooien van platen.
Een SIMA spuit installatie word in 2006 geïnstalleerd om de afdeling meubels te ontwikkelen.
2011 : aankoop van een bouwgrond vlak bij ons bedrijf; een vergroting van 7 000 m² aan de al bestaande 6 000 m².
2011-2012: ontwikkeling van een eigen gamma LED lichteffecten en animatie Laser toestellen.
2012: aankoop van 2 nieuwe CNC gereedschap machines. Eén is bestemd voor het uitsnijden van hout en aluminium en zal zeer nuttig zijn voor de constante verhoging van onze productie.
Ook een nieuwe CNC machine met Laser straal voor het uitsnijden van grote onderwerpen in schuimrubber, plexi en allerlei synthetische materialen.
2013: in het vooruitzicht staat het bouwen van een nieuw complex van 2 800 m² om de huidige 2 200 m² te vergroten om onze constante ontwikkeling mogelijk te maken.
Enkele opvallende datums
1987 Oprichting van de firma
1988 Vergroting van de lokalen
1990 Begin van de fabricatie van flight-cases en klankkasten
1991 Import FAL
1992 Import VMB
1992 Verhuizing naar rue de la Paix
1994 Import VOLT
1994 Import Litestructures
1996 Import Daslight
1996 Geboorte van de Polybar
1996 Import MAD
1997 Import DTS
1999 Polytruss word gelanceerd
1999 Import Safety Stage podiums
2000 Verhuizing naar rue Gillot
2001 Aankoop van numerieke machines
Copyright 2007 Polyphonic sprl
Powered by Messier111